ناوان تالش؛ منطقه ای زیبا و حیرت انگیز در گیلان
به گزارش وبلاگ نت قشم، استانهای شمالی ایران بدلیل داشتن آب و هوایی مطلوب و قرار دریافت بین کوه و دریاچه خزر، دارای طبیعتی چون بهشت هستند که هر گوشه آن زیبایی خاص خود را دارد. استان گیلان در این میان، دارای زیبایی ها و طبیعت منحصر بفردی است که بدون تردید، هر بیننده ای را مبهوت می نمایند. اما، در این بخش از کشور ایران، ییلاقاتی هم وجود دارند که هنوز بین اهالی شمالی محبوب بوده و بسیاری از مردم این منطقه در این ییلاقات سکونت دارند. ییلاق ناوان یکی از این ییلاق های بکر با طبیعتی بی نظیر و قدمتی کهن است. با ما در مقاله منطقه توریستی ناوان همراه شوید تا هرچه بیشتر شما را با ناوان تالش آشنا کنیم.
این منطقه دقیقا در کجا قرار گرفته است؟
در مرکز شهر تالش از توابع استان گیلان، روستایی وجود دارد به نام آق اولر. در 35 کیلومتری این روستا، ییلاقی بکر با طبیعتی رویایی بچشم می خورد به نام ناوان که با وجود مدرن شدن و تغییرات فراوان، هنوز هم چادرهای سیاه پوری در آن رویت می شوند؛ چادرهایی که به صدها خانوار عشایر ناوان تالش تعلق دارند و مردم این منطقه هنوز به دامداری مشغول هستند. محل اسکان بعضی از آنها، خانه های کاهگلی روستاهایی بوده که بین ناوان تا سوباتان گسترده شده اند.
بیشتر بخوانیدروستای مریان و آق اولر تالش | جواهراتی درخشنده در گیلانقدمت و تاریخچه
استان گیلان خود دارای سابقه و قدمتی طولانی است و شهر تالش با طبیعت بکر و زیبای خود نیز از این قاعده مستثنی نیست. قدمت منطقه توریستی ناوان به دورانی بسیار دور باز می شود و مدرک این تاریخ کهن، کشف گورستانهای باستانی و ابزارآلاتی چون زیورآلات و سلاحهای جنگی است. در ناوان تالش سه بنا نیز وجود دارند که کاخهای ییلاقی دوران قاجار بوده و از اهمیت این منطقه خبر می دهند.
زبان، فرهنگ و شغل مردم
دامداری یکی از اصلی ترین مشاغل مردمان ییلاق ناوان بوده که محصولات دامی آنان همچون لبنیات و گوشت تازه در کنار گوشت مرغ و بوقلمون زبانزد خاص و عام هستند. کشاورزی و باغداری در طبیعت بکر و بی نظیر این منطقه نیز باعث شده که کشت دیم گندم و محصولاتی چون گلابی، به و زردآلو نیز در تمام کشور شهرت پیدا کند. همچنین، باید بدانید که مردمان بومی ییلاق ناوان به زبانهای تالشی و آذری تکلم می نمایند.
طبیعت
این منطقه از شهر تالش همانند تمام بخشهای دیگر استان گیلان، سرسبز و صاحب طبیعتی زیبا و مسحور نماینده است اما، چشمه های خنک و پرآب ناوان از قسمتهای منحصر بفرد این ییلاق کوهستانی هستند. چشمه باتمان بولاق یکی از بی مثال ترین چشمه های این منطقه است. هوای عالی بهار و تابستان و گاهی تا اواسط پاییز و حضور گسترده عشایر در این زمانها، زیبایی خاص و بی نظیری به این منطقه داده اند.
معماری و مصالح خانه های روستا
چیدمان داخلی خانه های این منطقه مانند سرویس بهداشتی، انبار، طویله، آشپزخانه و اتاقهای خواب و پذیرایی همانند بیشتر خانه های تالش و استان گیلان است. غالب این خانه ها با تیرآهن، آجر و سیمان بنا شده و دارای سقفهای کوتاه، در و پنجره های کوچک و سقفهای لته کوبی شده بدلیل محافظت از گزند سرمای زمستان هستند. مصالح بکار رفته در خانه های این منطقه تا پیش از سال 1369 همگی چوب، سنگ و ملات کاهگل بودند. زلزله سال 1369 و خرابی بیشتر خانه های قدیمی، معماری این منطقه را تغییر نداد ولی، به صورت بنیادین مصالح جدیدی را وارد ساخت و ساز خانه های روستایی ییلاق ناوان کرد.
در ادامه بخوانیدجاذبه های گردشگری گیلان | زیبایی بی همتای استان های ایرانمنبع: همگردی