آسانسورها شما را تهدید می نمایند

به گزارش وبلاگ نت قشم، روزنامه شهروند از غیر استاندارد بودن چیزی حدود 90 درصد بالابرهای برقی در ایران اطلاع داد.

آسانسورها شما را تهدید می نمایند

به گزارش وبلاگ نت قشم، این روزنامه در این باره نوشت: حبس در آسانسور و سقوط از یک برج، حتما کابوس دلخراشی است! اگر بدانید تقریبا تمامی آسانسورهای ایران غیر استاندارد هستند، احتمالا این کابوس دلخراش را جدی تر می گیرید. سازمان استاندارد بارها اعلام نموده است که چیزی حدود 90 درصد آسانسورهای ایران غیر استاندارد است و جالب است بدانید آسانسور خود سازمان استاندارد هم غیر استاندارد تشخیص داده شد. خبری که مسلم بیات، رئیس اداره کل استاندارد تهران اعلام نموده و گفته بود در جریان بازرسی آسانسور دستگاه های دولتی، آسانسور سازمان ملی استاندارد به دلیل غیر استاندارد بودن پلمپ شد.

ایلخانی، رئیس سابق اتحادیه آسانسور و پله برقی هم با تایید این ادعا به شهروند می گوید: کمتر از 10 درصد 750 هزار دستگاه آسانسور فعال کشور استاندارد هستند.

فعالان بازار آسانسور هم شرح می دهند قطعات بی کیفیت آسانسورهای ایران از چین می آید و البته بسازوبفروش های زیادی هستند که آسانسور را تنها یک وسیله لوکس می دانند و به فروشندگان می گویند ارزان ترین و بی کیفیت ترین آسانسور را به آنها بفروشند. سر دیگر این ماجرا مهرفروشی شرکت های سازنده آسانسور است که مجوزهای لازم را دارند و مهرشان را به شرکت های بدون مجوز سازنده آسانسور می فروشند.

ضلع بعدی این ماجرای هولناک، مردم هستند. مدیران برخی ساختمان های تهران به شهروند می گویند چکاپ سالانه آسانسور چیزی حدود 800 هزار تا یک میلیون تومان قیمت دارد اما پول جمع کردن از همسایه ها برای چکاپ آسانسور کار حضرت فیل است و کمتر کسی زیر بار این ماجرا می رود.

خانواده ها زیر بار پرداخت هزینه چکاپ نمی روند

سقوط آسانسور تا سال 84 در ایران جدی گرفته نشد و از این سال بود که دادن انتها کار به ساختمان مشروط به تاییدیه استاندارد آسانسور ها شد.

با این وجود ایلخانی، رئیس سابق اتحادیه آسانسور که دلیل این اتفاق را اجباری نبودن بازرسی های ادواری می داند، به شهروند می گوید: متاسفانه تا زمانی که درخواستی از سوی صاحبان آسانسورهای واحدهای شخصی وجود نداشته باشد، امکان بازرسی های ادواری امکان پذیر نیست.

صاحبان ساختمان ها دلیل دیگری را برای ندریافت استاندارد ادواری اعلام می نمایند. محمد، مدیر یک ساختمان 32 واحدی که به تازگی برای دریافت استاندارد سالانه آسانسور اقدام نموده است، به شهروند می گوید: دریافت این مجوز استاندارد برای دو آسانسور حدود 2 میلیون تومان خرج روی دست من گذاشت.

او ادامه می دهد: سازمان استاندارد و شرکتی که وظیفه آنالیز استاندارد آسانسور را دارند، چیزی حدود 800 تا یک میلیون تومان از متقاضیان دریافت می نمایند؛ در حالی که هزینه تعمیر و تعویض قطعات هم بر عهده خود اهالی ساختمان است.

او می گوید: چرا در کشوری که ادعا می گردد 90 درصد آسانسور ها غیر استاندارد هستند، برای آنالیز استاندارد سازمان های متولی 800 هزار تومان پول دریافت می نمایند.

آسانسور خانه های لاکچری استاندارد است

با این حال گفته می گردد که کیفیت و قیمت آسانسورهای نصب شده در تهران این روزها منطقه به منطقه فرق می نماید. کافی است سوار آسانسورهای برج های لاکچری نشین تهران شوید تا دیدتان به آسانسور خانه تان عوض گردد. نه از سروصدا خبری هست و نه از تکان های شدید، در یک کابین شیشه ای و شیک در چند ثانیه به طبقه سی ام برج می رسید.

لطفی یک کارشناس فنی صنعت آسانسور دراین باره به شهروند می گوید: در مناطق شمال تهران که قیمت هر متر مربع خانه بالای 40 میلیون تومان است، سازنده ها خیلی نگران قیمت تمام شده ساخت خانه نیستند و می خواهند مرغوب ترین اجناس و مصالح را به کار ببرند، به خاطر همین بیشتر سراغ قطعات ایتالیایی و آلمانی می روند.

آن گونه که این فعال صنعت آسانسور می گوید یک آسانسور 10طبقه با اجناس اروپایی دست کم حدود 2 میلیارد تومان خرج روی دست سازنده ها می گذارد.

تلفن آسانسورها در ایران برداشته می گردد

هستند سازندگانی که نگاهی کاملا متفاوت به آسانسور داشته و آن را وسیله ای لوکس می دانند و به هر دری می زنند تا با کمترین هزینه بدون توجه به کیفیتش پرونده نصب آسانسور را ببندند.

لطفی در این باره گفت: معمولا سازنده هایی که در مناطق جنوبی تهران فعالیت می نمایند، به سراغ آسانسورهای چینی می روند و ارزان ترین جنس موجود در بازار را انتخاب می نمایند.

او ادامه داد: بارها برای من پیش آمده که ساختمان سازان به صراحت از من درخواست می نمایند که از قطعات و وسایلی در ساخت آسانسور استفاده کنم که حداقل قیمت را داشته باشد و وقتی به آنها می گویم این قطعات کیفیت ندارد و احتمال وقوع حادثه را بالا می برد، می گویند بازرس استاندارد به کیفیت کاری ندارد و فقط چک لیست الزامات را تیک می زند و همین که رعایت ظاهر گردد و فلان قطعه موجود باشد، کافی است!

او ادامه می دهد: حتی بسیاری از بسازو بفروش ها خط تلفنی که جزو آخرین استانداردهای آسانسور است و نصب آن در کابین الزامی شده را فقط وقتی بازرس برای بازدید اول می آید، نصب می نمایند و بعد آن را برمی دارند.

70 درصد آسانسورهای آلمانی چینی هستند

با این حساب اگر خواستار نصب یک آسانسور باکیفیت آلمانی و ایتالیایی هستید، حسابی باید حواستان را جمع کنید؛ چرا که به گفته رئیس سابق اتحادیه آسانسور حدود 70 درصد قطعاتی که به اسم اروپایی در بازار فروخته می شوند، چینی هستند که تنها برچسب این کشورها روی آن درج شده است. به گفته او، بیشتر تجهیزات وارداتی مربوط به آسانسور فراوری کشور چین و ترکیه است. البته ایلخانی این نکته را هم اضافه نمود که تا پارسال بیش از 65 درصد قطعات این صنعت وارداتی بود اما حالا این سهم به حدود 40 تا 50 درصد رسیده است.

تخلف به قیمت جان مردم

در پرونده هولناک آسانسورهای غیر استاندارد ایران، تخلفات برخی از شرکت های نصب و تجهیز را در غیر استاندارد بودن بیش از 90 درصدی آسانسور نمی توان نادیده گرفت؛ از مهرفروشی توسط شرکت های مجوزدار به شرکت های بی مجوز گرفته تا بی توجهی به کیفیت قطعه های نصب شده تنها بخشی از تخلفاتی است که سلامت بسیاری از ایرانی ها را نشانه رفته است.

فعالان بازار آسانسور می گویند که برخی شرکت ها بدون این که مجوز داشته باشند، قرارداد می بندند و آسانسور می سازند و برای درست بودن ظاهر قضیه مهر را از شرکتی که پروانه ساخت و مونتاژ از وزارت صنعت دارد، می خرند و آن شرکت هم پولی می گیرد و مهر را پای قرارداد آنها می زند. قیمت این مهرها هم از 5 میلیون تومان آغاز شده و در برخی از مواقع به 10 میلیون تومان هم می رسد.

بیمه ها زیر بار پرداخت خسارت نمی روند

همین الان کلیک کنید و بیمه آسانسور را به صورت آنلاین دریافت کنید. این تنها بخشی از تبلیغاتی است که شرکت های بیمه گر برای کسب هر چه بیشتر درآمد در فضای مجازی منتشر می نمایند اما وقتی که پای عمل می رسد خبری از پرداخت دیه و غرامت نیست. کافی است تا کمی در قراردادهایی که شرکت های بیمه گر برای امضا مقابلتان قرار می دهند، دقیق شوید. آن موقع است که متوجه می شوید که اگر تاییدیه استاندارد ادواری سازمان استاندارد را نداشته باشید، حتی یک ریال هم به شما پرداخت نمی گردد.

بی اطلاعی مردم از این بند موجب شده که شرکت های بیمه گر سالانه سودهای کلانی را به جیب بزنند؛ بدون این که کمترین غرامتی را پرداخت نمایند و بیشتر کسانی که یک بار آسانسور مجتمع شان دچار سانحه شده و این مشکل برایشان پیش آمده، به سراغ دریافت تاییدیه استاندارد و البته بیمه آسانسور می روند.

چه زمانی به سراغ آسانسورهای خارجی بروید؟

با این که صنعت ساخت آسانسور در ایران به نسبت صنعت نوپایی است اما فعالان این صنعت معتقدند که کیفیت فراوری داخلی قابل رقابت با بسیاری از کشورها بوده و قابل مقایسه با تجهیزات چینی نیست.

عباس ابریشمی، رئیس اتحادیه کشوری آسانسور خاطرنشان کرد: 90 درصد قطعات آسانسورهایی که تا 7 طبقه توقف دارند، در داخل کشور فراوری می گردد.

ایلخانی، رئیس سابق اتحادیه، در حالی که مهر تایید روی صحت این آمار می گذارد، ادامه داد: کیفیت فراوریات داخلی جوابگوی ساختمان تا هفت طبقه است و هیچ جای نگرانی نیست.

او البته تأکید می نماید: در ساختمان های با تعداد طبقه بالای هفت بهتر است به سراغ قطعات و تجهیزات خارجی البته نه از نوع چینی بروید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "آسانسورها شما را تهدید می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آسانسورها شما را تهدید می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید