فیلم کوتاه سازان اصفهان چه می خواهند؟

به گزارش وبلاگ نت قشم، همه چیز از اختتامیه بیست و ششمین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان آغاز شد. وقتی که زاون قوکاسیان در شب بزرگداشت خود پشت تریبون رفت و گفت: آرزو دارم روزی فیلم سازان اصفهانی در اصفهان برای اصفهان فیلم بسازند. به احترام او، پروسه حمایت شهرداری اصفهان از ساخت فیلم کوتاه در این شهر از دور بیست و هفتم با فراوری 11 فیلم کلید خورد و جریانی که از همان ابتدا در کنار موافقان، مخالفانی نیز داشت خود را افتان و خیزان به دور سی و یکم جشنواره فیلم کودک و نوجوان رساند.

فیلم کوتاه سازان اصفهان چه می خواهند؟

در این دوره از جشنواره 38 فیلم با حمایت شهرداری اصفهان فراوری گردیده که 32 فیلم آن در بخش غیر رقابتی جشنواره نمایش داده می شود و تنها یکی از آن ها برای حضور در بخش ملی جشنواره تایید گردیده است.

رئیس انجمن سینمای جوان اصفهان در گفت وگو با خبرنگار وبلاگ نت قشم _ منطقه اصفهان، ضمن شرح فرآیند انتخاب این 38 فیلم برای حمایت شدن از سوی شهرداری اصفهان، نکاتی را پیرامون زمان پرداخت مطالبات این فیلم سازان و کیفیت فیلم های آنان اعلام کرد که مشروح آن را ازنظر می گذرانید:

شروع حمایت شهرداری اصفهان از فیلم کوتاه سازان اصفهان به چه زمانی برمی شود؟

انجمن سینمای جوان، متولی فیلم کوتاه در کشور است و بزرگ ترین جشنواره فیلم کوتاه خاورمیانه را در تهران برگزار می نماید. ما نیز به عنوان متولی فیلم کوتاه در اصفهان همراه با زنده یاد زاون قوکاسیان از مدت ها پیش تمام کوششمان را برای جذب حمایت سرمایه گذاران از فیلم کوتاه انجام دادیم. زاون، در اختتامیه بیست و ششمین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان پشت تریبون رفت و گفت: آرزو دارم روزی فیلم سازان اصفهانی در اصفهان برای اصفهان فیلم بسازند. و به احترام او، پروسه حمایت شهرداری اصفهان از فیلم کوتاه از دور بیست و هفتم، با فراوری 11 فیلم شروع شد.

این جریان ادامه پیدا کرد و با توجه به اینکه دکتر سقائیان نژاد، شهردار وقت اصفهان با دیدن این فیلم ها قول چند برابر شدن حمایت از فیلم سازان اصفهانی را داده بود در بیست و هشتمین دوره جشنواره، شاهد اکران 47 فیلم از فراوریات فیلم سازان بودیم.

حمایت از فیلم سازان اصفهان در دور بیست و نهم جشنواره به چه شکل بود؟

اسفند 1394، فراخوان بیست و نهمین دوره از جشنواره به صورت فراگیر منتشر شد و 582 فیلم نامه به دبیرخانه جشنواره رسید. اردیبهشت ماه 1395 نیز کار آنالیز این فیلم نامه ها به صورت شبانه روزی توسط شورای فیلم نامه دنبال و 40 فیلم نامه برای فراوری با حمایت شهرداری اصفهان انتخاب شد. در همین حین و بین، شهردار اصفهان تغییر کرد. آقای جمالی نژاد جانشین آقای سقاییان نژاد شد، جشنواره به همدان رفت و در نتیجه کوشش همه کأن لم یکن تلقی شد. وعده هایی از سوی شهردار وقت داده گردیده بود که اگر جشنواره به اصفهان برگشت برای حمایت از این 40 فیلم اقدام می شود و خوشبختانه جشنواره هم به شهر ما برگشت. شروع فراوری 40 فیلم کوتاه در مراسمی با حضور دبیر جشنواره آقای رضا داد، شهردار وقت آقای جمالی نژاد و سازندگان این 40 فیلم به اطلاع همگان رسید و آقای قاسم زاده نیز مسئولیت امضای قرارداد فی مابین شهرداری اصفهان و فیلم سازان را بر عهده داشت.

در دور سی ام، فیلم سازان طبق قرارداد اقدام به ساخت و تکمیل فیلم ها کردند؟

با توجه به تغییر شهردار اصفهان فیلم ها باید تا خاتمه شهریورماه 1396 و در فرصتی دو ماه و نیمه ساخته می شد اما مشکلاتی که در پرداخت قسط اول به وجود آمد باعث تأخیر در فراوری فیلم ها شد. به این ترتیب وقتی که قسط اول، اوایل شهریورماه پرداخت گردیده بود طبیعتاً نمی شد انتظار داشت که کار ساخت فیلم ها تا خاتمه شهریورماه کامل گردیده باشد، هرچند که فیلم برداری نزدیک به 30 فیلم در همان محدوده زمانی انجام گردیده بود.

قسط دوم چه زمانی پرداخت شد؟

حدفاصل روی کار آمدن آقای نوروزی به عنوان شهردار جدید، قسط دوم مبلغ در نظر گرفته گردیده توسط شهرداری قبل پرداخت شد و فیلم سازان، یک مرحله دیگر کار خود را پیش بردند اما دبیرخانه جشنواره عملاً از آبان ماه 1396 تعطیل گردیده بود و آقای شهیدی به عنوان دبیر اجرایی جشنواره دیگر حق امضایی نداشت. معرفی دبیر اجرایی جدید به سال 1397 کشیده شد و با معرفی آقای دکتر عیدی اندکی از نگرانی ها کاسته شد. معین شدن مکان دبیرخانه به بعد از ماه رمضان موکول و کار بازبینی فیلم ها نیز به تبع آن با تأخیر همراه شد.

بالاخره پس از طی ماه رمضان بازبینی انجام شد و تعدادی از فیلم ها که اصلاحیه خورده بود و مراحل فنی آن مورد تائید ناظران کیفی نبود در این فاصله می رفت و برمی گشت تا نهایی شود. همه این تأخیر و تغییرها موجب گردیده بود که فیلم سازان پیگیر تکمیل فیلم ها نباشند و البته چون صداگذاری و تدوین و اصلاح رنگ و... هزینه بر بود آن ها صبورانه منتظر پرداخت قسط سوم بودند. از طرفی قرار بود دبیر اجرایی جشنواره تیتراژ فیلم ها را اعلام کند که این کار نیز یکی دو ماه زمان برد و در نهایت حدود سه هفته پیش، اولین بسته فیلم ها به دست ما رسید.

شهرداری اصفهان از فراوری 38 فیلم حمایت نموده و از بین 26 فیلم فرستاده گردیده به دبیرخانه جشنواره فقط یکی از آن ها موردپذیرش قرارگرفته. دراین باره نظری دارید؟

ما 26 فیلم فراوریگردیده را به دبیرخانه تهران فرستادیم و برای حضور در بخش ملی معرفی کردیم اما بله، فقط یک فیلم از سوی دبیرخانه تائید شد. بنده تمام قد به نظر هیئت انتخاب محترم جشنواره احترام می گذارم و مطمئنم که این فیلم ها در صدها و هزاران جشنواره دیگر خواهند درخشید اما به نظرم صندلی فراوریات اصفهان بالاتر از این بود که فقط یک فیلم از آن به جشنواره راه پیدا کند.

زمان پرداخت قسط سوم فیلم سازان معین گردیده است؟

اکنون 32 فیلم از 38 فیلم فراوری گردیده، به تائید ناظرین کیفی رسیده. آقای دکتر عیدی نامه پرداخت قسط سوم را امضا نموده اند و مطالبات فیلم سازان پنجم شهریور ماه تسویه خواهد شد. با همه پستی بلندی ها اکنون 32 فیلم آبرومندانه فراوریگردیده که می تواند در سی و یکمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان حضور داشته باشد. باید بپذیریم که در هر پروسه تعدادی فیلم خوب، متوسط و چند فیلم که احتیاج بوده کوشش بیشتری برای بالا بردن کیفیت آن انجام شود وجود دارد اما به نسبت سال گذشته می توان گفت که کیفیت این فیلم ها بیشتر گردیده و من به همه قول می دهم که در جشنواره های مختلف حرف های زیادی از این فیلم ها خواهیم شنید.

همه در جریان مسائل اقتصادی کشور هستند و می توان حدس زد که ارزش ریالی قسط سوم این فیلم سازان تا همین امروز چقدر کاهش پیدانموده بنابراین بهتر است مطالبه آن ها را به حق بدانیم. خوشبختانه با پیگیری کمیسیون فرهنگی شورای شهر اصفهان به ویژه خانم روشن و آقای مقدری، همچنین آقای دهدشتی قائم مقام دبیر اجرایی جشنواره در اسرع وقت این کار انجام می شود.

یکی دیگر از مطالبات فیلم سازان اصفهانی اکران فیلم هایشان در بخش رقابتی است اما دبیرخانه جشنواره اعلام نموده که تجربه های اصفهان در بخش غیررقابتی به نمایش درمی آید. نظر شما دراین باره چیست؟

در مورد دیده شدن این فیلم ها بحث هایی وجود دارد و قطعا برای ارتقای سطح کیفی و تشویق هر فیلم سازی ضروری است که آثار او داوری شود و در بخش رقابتی حضور داشته باشد. قول هایی از طرف دکتر عیدی برای داوری فیلم ها داده گردیده و گفته اند اگر در جشنواره هم این امکان فراهم نشد بعد از جشنواره، جداگانه آن ها را داوری خواهیم کرد.

به نظر شما حمایت شهرداری اصفهان از فیلمسازان باید ادامه داشته باشد؟

امیدوارم که این اتفاق رخ بدهد چراکه موج نوی سینمای اصفهان را همین جوان ها تشکیل می دهند. به احترام نام زاون قوکاسیان و به پیروی از راه و رسم او که حمایت از فیلم سازان جوان اصفهان بود، باید به حمایت از این جوانان ادامه بدهیم و در این صورت است که آینده درخشانی برای سینمای اصفهان و کشور رقم خواهد خورد. بنده از شهردار محترم اصفهان آقای نوروزی، دبیر جشنواره آقای رضاداد ، دبیر اجرایی جشنواره آقای عیدی و قائم مقام دبیر اجرایی جشنواره، آقای دهدشتی بابت حمایت همه جانبه از فراوریات بخش اصفهان تشکر می کنم و همچنین منت دار آقای جمالی نژاد، آقای قاسم زاده و مهندس شهیدی برای شروع حمایت از فراوری فیلم کوتاه در اصفهان هستم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "فیلم کوتاه سازان اصفهان چه می خواهند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فیلم کوتاه سازان اصفهان چه می خواهند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید