کامپیوتر غیرقابل هک ساخته شد، دستاورد بزرگ دانشمند ایرانی در آمریکا

به گزارش وبلاگ نت قشم، پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا تحت سرپرستی پروفسور نادر انقطاع و مشارکت فیروز افلاطونی پیروز به ابداع یک تراشه رایانه ای غیر قابل هک شده اند که با نور کار می کند و برای استفاده در مدل های هوش مصنوعی ساخته شده است.

کامپیوتر غیرقابل هک ساخته شد، دستاورد بزرگ دانشمند ایرانی در آمریکا

به گزارش وبلاگ نت قشم ، پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا یک تراشه رایانه ای تازه ساخته اند که به جای برق از نور استفاده می کند و می تواند آموزش مدل های هوش مصنوعی را با بهبود سرعت انتقال داده ها و به طور کارآمدتر، کاهش میزان برق مصرفی بهبود بخشد.

به نقل از ایسنا، بشر امروزه در حال ساخت ابررایانه هایی است که می توانند یک کوئینتیلیون محاسبه در هر ثانیه انجام دهند. در حالی که مقیاس محاسبات افزایش یافته است، فناوری محاسبات هنوز بر روی اصولی کار می کند که اولین بار در دهه 1960 مورد استفاده قرار گرفت.

پژوهشگران در حال کار بر روی توسعه سیستم های محاسباتی مبتنی بر مکانیک کوانتومی نیز بوده اند، اما این رایانه ها حداقل چند سال تا در دسترس قرار گرفتن به صورت گسترده فاصله دارند.

توسعه انفجاری اخیر مدل های هوش مصنوعی در دنیای فناوری منجر به تقاضا برای رایانه هایی شده است که بتوانند مجموعه های بزرگی از اطلاعات را پردازش کنند. با این حال، سیستم های محاسباتی ناکارآمد به مصرف بالای انرژی منجر می شوند.

تراشه هایی که جای برق از نور استفاده می کنند

اکنون گروهی به سرپرستی پروفسور نادر انقطاع استاد دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه پنسیلوانیا، یک تراشه سیلیکونی فوتونیک(SiPh) طراحی کرده اند که می تواند محاسبات ریاضی را به جای استفاده از برق با استفاده از نور انجام دهد.

این تیم به این دلیل به سمت استفاده از نور رفت که سریع ترین وسیله برای انتقال داده هاست. همچنین استفاده از سیلیکون که فراوان است، باعث می شود این فناوری به سرعت مقیاس پذیر شود.

هدف پژوهشگران طراحی تراشه ای بود که بتواند ضرب ماتریس برداری را انجام دهد که یک فرآیند محاسبات ریاضی رایج است که به طور گسترده در توسعه و عملکرد شبکه های عصبی استفاده می شود و هنگام توسعه و تقویت مدل های هوش مصنوعی که امروزه در حال توسعه هستند، حیاتی است.

از آنجایی که این تراشه سیلیکونی است، پژوهشگران به جای اینکه فرآیند ساخت آن را از نو اختراع کنند، ارتفاع تراشه را در منطقه ها خاصی از آن کاهش دادند تا نحوه انتشار نور داخل آن را کنترل کنند.

یک تراشه پهن تر به نور اجازه می دهد تا در تراشه پخش شود. با این حال، پژوهشگران با کنترل تغییرات ارتفاع اطمینان حاصل کردند که نور درون تراشه فقط در یک خط مستقیم حرکت کند.

تراشه غیرقابل هک آماده برای عرضه

پژوهشگران برای ساخت تراشه های SiPh خود به یک کارخانه ریخته گری تجاری مراجعه کردند و از آنجایی که این کارخانه فقط می توانست تراشه هایی را در میزان هایی که در حال حاضر در بازار وجود دارند، طراحی کند، طراحی این تراشه تازه باید مطابق با آن اصلاح شود و پس از آن فوری آماده عرضه خواهد بود.

فیروز افلاطونی، دانشیار مهندسی برق و سیستم ها در دانشگاه پنسیلوانیا نیز در این پژوهش مشارکت داشته و می گوید که تراشه های آنها می تواند جایگزین واحدهای پردازش گرافیکی(GPU) شود که شرکت ها برای آموزش و طبقه بندی مدل های هوش مصنوعی خود از آنها استفاده می کنند.

وی توصیه می کند که تراشه SiPh می تواند به عنوان یک افزونه برای زیرساخت های موجود که از طریق شرکت های هوش مصنوعی استفاده می شود، عمل کند.

تراشه های SiPh علاوه بر انجام محاسبات سریع تر و با مصرف برق کمتر، می توانند نگرانی های مربوط به حریم خصوصی داده ها را نیز برطرف کنند. از آنجایی که این تراشه می تواند چندین محاسبه را به صورت موازی انجام دهد، در حین انجام محاسبات، نیازی به ذخیره اطلاعات در حافظه نیست.

افلاطونی در بیانیه ای اضافه کرد: بنابراین هیچ کس نمی تواند حافظه ای که وجود ندارد را برای دسترسی به اطلاعات شما هک کند.

5858

منبع: خبرآنلاین

به "کامپیوتر غیرقابل هک ساخته شد، دستاورد بزرگ دانشمند ایرانی در آمریکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کامپیوتر غیرقابل هک ساخته شد، دستاورد بزرگ دانشمند ایرانی در آمریکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید