هشدار پزشکی؛ بورانی ماست و اسفناج نخورید!

به گزارش وبلاگ نت قشم، بورانی ماست و اسفناج یکی از محبوب ترین بورانی های اسفناج است. اغلب برای دلپذیرتر شدن به آن موسیر یا سیر هم اضافه می کنیم؛ اما این بورانی خوشمزه برای بدن ضرر دارد.

هشدار پزشکی؛ بورانی ماست و اسفناج نخورید!

اسفناج به تنهایی منبع مهم آهن، ویتامین های آ، ای، پتاسیم، سی و کلسیم است. اسفناج، سرشار از آنتی اکسیدان است که باعث کاهش فرایند پیری می گردد و ضد سرطان است.

این گیاه ملین نماینده است و در هضم راحت غذا و درمان یبوست نیز اثر مثبتی دارد. اسفناج به تنهایی مواد مغذی و ویتامین های بسیاری دارد که آن را تبدیل به یک منبع غذایی مفید نموده است؛ اما ترکیب آن با ماست (منبع کلسیم) نه تنها هیچ یک از اثرات مثبت را به بدن نمی رساند بلکه مضر هم است.

چرا آهن اسفناج در بورانی ماست و اسفناج جذب بدن نمی گردد؟

طبق یک قائده علمی، در غذایی که کلسیم و آهن وجود داشته باشد، آهن جذب بدن نمی گردد و آهن غذا یاری به جذب بیشتر کلسیم می نماید. در غذایی که آهن و ویتامین سی وجود داشته باشد، ویتامین سی یاری به جذب هر چه بیشتر آهن می نماید. ویتامین سی بعلاوه یاری به جذب کلسیم نیز می نماید. به همین دلیل است که نباید قرص آهن و ویتامین سی را با شیر بخوریم و برای جذب بیشتر قرص آهن، اغلب پزشکان توصیه می نمایند قرص آهن را با آب پرتقال بخوریم.

چرا اسفناج باعث سنگ کلیه می گردد؟

طبق این قائده، شاید فکر کنیم که حداقل کلسیم ترکیب ماست و اسفناج، به خوبی جذب بدن می گردد؛ اما وجود ترکیب اسید اگزالیک در اسفناج، مانع جذب آهن و کلسیم می گردد بنابراین یون های کلسیم را به اتم خنثی تبدیل می نماید و کلسیم های خنثی قابلیت رسوب کردن در کلیه را دارند. رسوب کردن در کلیه به معنای سنگ کلیه است.

در صورت درمان نشدن سنگ های کلیه و بی اهمیتی به درد های کلیوی و عفونت های ادراری ممکن است کلیه از بین برود. اگر شما از هواداران این غذا بودید توصیه ما به شما نوشیدن آب زیاد، طناب زدن، پیاده روی و دویدن است. بهتر است اسفناج را با هیچ یک از محصولات لبنیاتی میکس نکنید و جداگانه مصرف کنید.

منبع: فب پرس، آکسفورد آکادمیک

منبع: فرارو

به "هشدار پزشکی؛ بورانی ماست و اسفناج نخورید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار پزشکی؛ بورانی ماست و اسفناج نخورید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید