نحوه سیم کشی برق خانه هوشمند

به گزارش وبلاگ نت قشم، نحوه سیم کشی برق خانه هوشمند نسبت به خانه های معمولی کمی فرق دارد و شما باید قواعد مختلفی را برای آن رعایت کنید. به همین علت ضروری است آموزش نحوه سیم کشی برق خانه هوشمند را برای راه اندازی تجهیزات هوشمند یاد بگیرید و اطلاعات خوبی را در خصوص آن ها به دست بیاورید.

نحوه سیم کشی برق خانه هوشمند

سیم کشی برق خانه هوشمند نسبت به خانه های معمولی استانداردهای خاص خود را دارد که رعایت کردن آن ها می تواند روی کیفیت کار شما موثر باشد. شما به هنگام سیم کشی ساختمان هوشمند باید از تجهیزاتی بهره ببرید که نوع آن ها بسیار مهم است تا بتوانید کار خود را با دقت بالایی اجرا کنید.

مقایسه سیم کشی برق خانه هوشمند و سنتی

در هوشمند سازی ساختمان، تجهیزات مختلف را به صورت بی سیم یا سیم دار به هم شبکه می کنند که نوع سیم دار آن مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. در سیم کشی برق ساختمان هوشمند شما باید نقشه اتوکد ساختمان را طراحی نموده و متناسب با ویژگی های ساختمان زیرساخت سیم کشی را طراحی کنید. بعد از آن ضروری است این نقشه را به یاری کارشناسان برق پیاده سازی نمایید. به هنگام سیم کشی برق ساختمان هوشمند شما باید استانداردهای نو را به کار برده و آن را رعایت نمایید که این اصول در سیم کشی های ساختمان سنتی وجود ندارند.

در سیم کشی برق ساختمان به روش سنتی شما آن را بر اساس نقشه ساختمان انجام می دادید که در آن کلیدها در مسیر قرار می گرفتند و کنترل هر سیستم به صورت جداگانه انجام می شد. در واقع شما برای خاموش روشن کردن هر منبع تغذیه در ساختمان باید کلید مربوط به آن را قرار دهید.

در سیم کشی برق خانه سنتی تمام فیوزها به صورت جداگانه در هر واحد نصب می شوند و همه لوازم خانگی در آن به سیستم برق کشی ساختمان متصل می شوند.

در حالی که در سیستم برق کشی ساختمان هوشمند نیازی نیست شما برای هر کدام از واحدها کلید جداگانه ای را نصب کنید و سیم کشی های مجزایی را انجام دهید؛ زیرا در آن تابلو برق هوشمند جایگزین تابلو برق سنتی شده است و تمام ماژول های خروجی به وسیله تابلو برق هوشمند کنترل می شوند.

نحوه سیم کشی برق خانه هوشمند بر اساس نقشه اتوکد

در سیم کشی برق خانه هوشمند تمام مسیرهای سیم کشی به کلید و پریز متصل نیستند و در داخل تابلوی برق به ماژول های مربوطه متصل هستند. در واقع تمام اتصالات در تابلوی برق اصلی انجام می گردد و کنترل اصلی سیستم برق کشی خانه در این قسمت طراحی شده است.

در سیم کشی برق ساختمان هوشمند شما از سیم های بسیار کمتری نسبت به سیم کشی سنتی استفاده می کنید؛ یعنی حدود 30 درصد مسیرهای سیم کشی در روش هوشمند حذف می شوند.

این کار می تواند هزینه سیم کشی برق ساختمان را به صورت چشمگیری کاهش دهد و زمان اجرای کار را کم کند. البته دقت کنید که در سیم کشی برق ساختمان خانه هوشمند شما باید نقشه سیم کشی خود را در اتوکد شبیه سازی کنید و اجرای سیم کشی را بر اساس آن ها انجام دهید.

آموزش نحوه سیم کشی برق خانه هوشمند

همان طور که برای شما بیان کردیم سیم کشی برق خانه هوشمند از روش های سنتی فرق دارد. لذا در ادامه مراحل نحوه سیم کشی برق در خانه هوشمند را برای شما بیان می کنیم.

ارائه نقشه برق کشی خانه هوشمند

در اولین مرحله از نحوه سیم کشی برق خانه هوشمند شما باید نقشه سیم کشی برق خانه را به وسیله مهندس برق تهیه کنید. بعد از آن که نقشه ساختمان هوشمند خود را به وسیله مهندس برق تهیه کردید می توانید مراحل سیم کشی را آغاز کنید. این کار باید کاملا اصولی و بر اساس استانداردهای سیم کشی ساختمان باشد.

بعد از آن که نقشه سیم کشی ساختمان هوشمند معین شد باید کنده کاری های لازم را برای تمام قطعات سیم کشی آغاز کنید و استانداردهای لازم برای نصب کلیدها و پریزها از کف ساختمان را رعایت کنید. این کار را می توانید به یاری شلنگ تراز یا لیزر عملیات ترازیابی انجام دهید.

کنده کاری ساختمان هوشمند

بعد از آنکه خط تراز را اجرا کردید باید مکان هایی که در آن جا می خواهید لوله و قوطی های برق را قرار دهید، کنده کاری کنید. این کار معمولا به وسیله دستگاه های پیشرفته ای انجام می گردد که در شرکت آنیپکو وجود دارند.

یکی از دستگاه هایی که از آن برای سیم کشی برق ساختمان هوشمند استفاده می کنند، شیار زن است که جای دقیق لوله ها و قوطی ها با دقت بالایی کنده کاری می نماید تا بتواند فضای کافی و دقیق را برای جا دادن قطعات مورد نظر ایجاد کند. در حال حاضر نمونه های تک تیغ و دو تیغ این دستگاه ها در بازار وجود دارند.

بتن کن از دیگر دستگاه های کنده کاری سیستم برق کشی خانه هوشمند است که مانند یک چکش قوی عمل می نماید و می تواند بتن و آجر را در کمترین زمان ممکن از دیوار جدا کند. در واقع بتن کن یا هیلتی یک دستگاه چکش برقی قوی برای کندن بتن و آجرهای محکم است.

قوطی گذاری ساختمان های هوشمند

در این بخش از نحوه سیم کشی برق خانه هوشمند شما باید قوطی های برقی که مخصوص نصب کلید و پریز هستند را روی دیوار قرار دهید و آن ها را محکم نمایید. برای مشخص دقیق جای این قوطی های برقی می توانید از نقشه سیم کشی برق ساختمان هوشمند یاری بگیرید. سپس آن ها را با گچ محکم کنید. دقت کنید که آن ها را در یک سطح و در یک مقدار از زمین قرار دهید.

لوله گذاری در برق کشی خانه هوشمند

بعد از آن که شما قوطی های برق را در جای خود قرار دادید باید لوله های برق را نیز محکم کنید. در لوله ها، سیم های برق تلفن و آنتن عبور می کنند و بین قسمت های مختلف ساختمان یک شبکه ایجاد می کنند. تعداد و روش لوله گذاری به نقشه آن بستگی دارد که در حال حاضر برای لوله گذاری از لوله های فلزی، گالوانیزه و P.V.C استفاده می کنند.

سیم کشی در هوشمند سازی خانه

بعد از آن که لوله گذاری را انجام دادید باید سیم کشی ساختمان را آغاز کنید تا سیم های تلفن، آنتن و غیره به وسیله لوله ها در تمام نقاط مختلف ساختمان طبق نقشه اجرا کنید. معمولا سیم ها را بعد از نصب از قوطی های تعبیه شده بر روی دیوار خارج می کنند که برای این کار از دستگاه فنر سیم کش استفاده می کنند.

تست کابل سیم کشی خانه

بعد از آن که مراحل سیم کشی ساختمان هوشمند تمام شد شما در آن باید کابل و سیم کشی برق را تست کنید که این کار را باید برقکار ساختمان انجام دهد. او باید درستی سیم کشی برق ساختمان هوشمند را آنالیز نموده و در صورت وجود عیوب آن ها را رفع نماید.

خلاصه

سیم کشی برق ساختمان هوشمند نسبت به سیم کشی های سنتی کمی فرق دارد که در آن شما باید قواعد خاصی را رعایت کنید. در این جا ضروری است شما از ابتدا یک نقشه اتوکد برای ساختمان خود در نظر بگیرید و بعد از آن مراحل کنده کاری و تعبیه نموده قوطی برق، لوله کشی و سیم کشی را آغاز کنید. در نهایت نیز برقکار باید سیم کشی ساختمان هوشمند را تست نموده و بعد از آن برای نصب تجهیزات هوشمند استفاده کند.

منبع: اتاق

به "نحوه سیم کشی برق خانه هوشمند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه سیم کشی برق خانه هوشمند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید