طرز تهیه ترشی فلفل (فلفل سبز و فلفل دلمه فوری)
به گزارش وبلاگ نت قشم، ترشی فلفل با فلفل سبز، فلفل دلمه، فلفل تند یا شیرین به صورت ترشی فلفل کبابی یا ساده تهیه و غالبا در کنار غذای اصلی سرو می گردد. زمان رسیدن این ترشی حدود دو هفته است که البته اگر به روش خاصی درست گردد به صورت ترشی فلفل فوری نیز قابل استفاده خواهد بود.
وبلاگ نت قشم | سرویس آشپزی - ترشی فلفل به عنوان دورچین غذا استفاده می گردد و ترکیبی از فلفل تند یا فلفل دلمه ای شیرین با سرکه و مقداری نمک است. گاهی برای طعم دادن به این ترشی از سیر و سبزیجات معطری همچون نعنا و ترخون نیز استفاده می گردد. ترشی فلفل را می توان با استفاده از فلفل خام یا فلفل کبابی درست کرد به گونه ای که فورا قابل استفاده بوده یا پس از گذشت مدت زمانی قابل مصرف باشد.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
1. طرز تهیه ترشی فلفل دلمه فوری
2. طرز تهیه ترشی فلفل سبز
1. طرز تهیه ترشی فلفل دلمه فوری
مواد لازم | |
فلفل دلمه | 1 کیلوگرم |
آب | 1 پیمانه |
سرکه | 5 پیمانه |
نمک | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
دستور تهیه:
- برای تهیه ترشی فلفل می توانید بسته به ذائقه خود از ترکیبی از فلفل تند و شیرین در رنگ های سبز و قرمز بهره ببرید. بدون درنظر دریافت نوع فلفل مورد استفاده برای تهیه ترشی نکته مهم تازه بودن فلفل است. سعی کنید ترشی فلفل را با فلفل تازه که دارای پوست صاف و بدون لک است درست کنید تا به طعم واقعی آن دست یابید. فلفل ها را با آب سرد یا ولرم بشویید.
- فلفل ها را پس از شستن از وسط به دو نیم تقسیم نموده و تخم های آن را خارج کنید.
- برای جدا کردن پوست فلفل دلمه ای ها، می توانید آن ها را در فر قرار دهید یا از یک توری سیمی بهره ببرید. فر را روی حرارت 450-400 درجه فارنهایت گرم کنید، فلفل ها را از سمت پوست در سینی فر قرار داده و به مدت 8-6 دقیقه در فر بگذارید. همچنین می توانید برش های فلفل دلمه ای را روی توری سیمی بچینید و روی اجاق گاز حرارت دهید. توری را مرتب بچرخانید تا اطراف فلفل ها به یک اندازه حرارت ببیند.
- فلفل ها را پس از کباب کردن در یک سینی بچینید و روی آن ها را با یک پارچه نخی مرطوب بپوشانید تا سریع تر خنک شده و پوست آن ها راحت تر جدا گردد.
- پوست فلفل دلمه ای ها را بگیرید و برای قسمت هایی که پوست آن ها به راحتی جدا نمی گردد از یک چاقو بهره ببرید. سپس به صورت برش های باریکی خرد کنید.
- 5 پیمانه سرکه، 1 پیمانه آب، 1 قاشق غذاخوری نمک و 2 حبه سیر را در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید تا 10 دقیقه بجوشد. پس از اینکه محتویات قابلمه حدود 10 دقیقه جوشید، سیر ها را از آن خارج کنید.
- بطری های مورد استفاده برای تهیه ترشی فلفل را تمیز بشویید و به صورت وارونه در یک قابلمه آب جوش قرار دهید، طوریکه 6-5 سانتی متر از ارتفاع آن ها در آب جوش قرار گیرد. سپس حرارت را کم نموده و اجازه دهید بطری ها 10 دقیقه در آب جوش بمانند. درب بطری ها را می توانید در یک قابلمه آب جوش دیگر بجوشانید.
- تکه های فلفل را در بطری بریزید و بطری را با آن پر کنید، طوری که 2 سانتی متر بالای آن خالی بماند.
- محلول سرکه را روی فلفل بریزید، طوری که یک الی یک و نیم سانتی متر از بالای بطری خالی بماند. سپس با یک پارچه نخی، لبه بطری را خشک کنید و درب آن را محکم ببندید.
- در یک قابلمه عظیم تا حدی آب بریزید که حداقل 5-4 سانتی متر از ارتفاع بطری ها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت قرار دهبد تا آب موجود در آن به جوش آید، سپس بطری ها را در آن بچینید.
- درب قابلمه را بسته و روی حرارت متوسط قرار دهید، صبر کنید تا حدود 10 دقیقه بجوشد. برای اینکه بطری ها در هنگام جوشیدن نشکنند، می توانید یک حوله کف قابلمه پهن کنید و بطری ها را روی آن قرار دهید.
- بطری ها را از قابلمه خارج نموده و روی یک سطح صاف قرار دهید تا خنک شوند.
2. طرز تهیه ترشی فلفل سبز
مواد لازم | |
فلفل سبز تند | 500 گرم |
سیر | 4-5 حبه |
نعنا و ترخون | 200 گرم |
سرکه | 1 لیتر |
نمک | 1-2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- نعنا و ترخون را پس از پاک کردن شسته و روی پارچه نخی قرار دهید تا خشک شوند.
- سیر را حبه حبه کنید و پوست بگیرید، بشویید و روی پارچه نخی قرار دهید تا آب آن گرفته شده و خشک گردد.
- فلفل سبز ها را شسته و روی پارچه نخی خشک کنید.
- آب و نمک را مخلوط نموده و 5 دقیقه بجوشانید. پس از سرد شدن آب نمک، فلفل ها را در آن بریزید و اجازه دهید 3 روز در آن بماند.
- پس از 3 روز، فلفل ها را در صافی بریزید تا آب آن ها خارج گردد. سپس در یک بطری شیشه ای تمیز، یک لایه فلفل بریزید، روی فلفل را با یک لایه نعنا، ترخون و سیر بپوشانید و بقیه فلفل ها را در بطری بریزید.
- بطری را با سرکه پر کنید و اجازه دهید درب آن یک روز باز بماند. پس از یک روز درب بطری را محکم بسته و در جای خنک قرار دهید تا برسد.
- پس از 15 روز ترشی فلفل آماده است و می توانید آن را مصرف کنید.
فلفل حاوی مقادیر زیادی آب، فیبر، آنتی اکسیدان و ترکیبات کاروتنوئیدی است. مواد قلیایی موجود در بعضی از فلفل ها باعث ایجاد طعم تند و کمی تلخ در آن ها می گردد. فلفل یکی از غنی ترین منابع ویتامین C محسوب می گردد و باعث افزایش متابولیسم بدن می گردد. فلفل تند باعث افزایش انرژی و گرمازایی در بدن شده و با سوراندن کالری موجب کاهش وزن می گردد. اما علی رغم خواصی که این سبزی دارد خوردن آن به افراد مبتلا به بیماری های گوارشی و هموروئید توصیه نمی گردد.
آیا روش تهیه ترشی موجود در این مطلب با روش شما مطابقت دارد؟ چه ترفند های دیگری برای خوش طعم کردن ترشی می شناسید؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این مطلب در قسمت ارسال نظر با مخاطبان وبلاگ نت قشم در میان بگذارید.
منبع: setare.com