دیدن کنید؛ با دروازه جهنم حقیقی آشنا شوید
به گزارش وبلاگ نت قشم، در این مقاله شما را با مکانی آشنا می کنیم که به نوعی طبیعت خالق آن بوده و دروازه جهنم لقب گرفته است. شعله های سوزان این مکان، ترس و هیجان را در وجود هر فردی به اوج می رساند.

شاید تا به امروز تصور می کردید که دروازه جهنم یک مکان تخیلی است و وجود خارجی ندارد؛ اما مکانی در ترکمنستان وجود دارد که تنها این عبارت می تواند توصیف خوبی برای آن باشد. این مکان به شکل دهانه ای بزرگ در دل بیابانی خوفناک واقع شده است و زمانی که به شعله های آتش که از داخل این دهانه بزرگ به بیرون زبانه می کشند، نگاه می کنید، تنها جهنم را به خاطر می آورید.
به جهنم خوش آمدید
شاید تنها خانه های تسخیرشده به وسیله ارواح و شیاطین یا زیرزمین های مخوف، ترس را در وجود شما شعله ور کند، اما وقتی دروازه جهنم را ببینید، ترس را به معنای واقعی کلمه احساس می نمایند. دروازه جهنم در واقع یک میدان گاز طبیعی است که در نزدیکی روستای دروازه در میان بیابان قره قوم در استان آخال ترکمنستان واقع شده است و افراد محلی آن را دری به سوی جهنم یا دروازه جهنم می دانند.
آتش سوزان این دهانه بزرگ که طول آن در حدود 70 متر و عمق آن نیز در حدود 20 متر است، از 46 سال پیش تا به امروز چه هیچ وقت خاموش نشده است. این دهانه بزرگ که به نوعی می توان آن را به استخر شیطان شبیه کرد، از سال 1971 تا به امروز غرق در شعله های آتش است.
داستان کشف دروازه جهنم به اوایل دهه 70 بازمی گردد که اتحاد جماهیر شوروی هنوز تجزیه نشده بود و ترکمنستان نیز بخشی از این کشور بود. داستان از آنجایی آغاز شد که عده ای از زمین شناسان شوروی در جستجوی نفت وارد بیابان قره قوم شدند و آغاز به حفاری کردند. در هنگام حفاری ناگهان زمین اطراف دکل حفاری فرو ریخت و ناپدید شد. اعضای تیم پس از ریزش زمین متوجه شدند که بر روی یک میدان بزرگ گاز طبیعی ایستاده اند. با فرو ریخته شدن سطح زمین، دهانه های کوچکی ایجاد شد که بخارهای قابل اشتعالی از آن به بیرون متصاعد می شد.
حتما می دانید که اگر در مکانی گاز نشت نموده است، تنها یک جرقه کوچک برای ایجاد فاجعه ای بزرگ کافی است. در خصوص یک میدان بزرگ گازی نیز همینطور است. اعضای تیم حفاری، به علت سمی بودن گازهای متصاعدشده و احتمال آسیب جدی به محیط زیست منطقه، تصمیم گرفتند به جای کنترل میدان گازی با هزینه های سنگین، گاز موجود در آن را آتش بزنند.
اعضای تیم حفاری در ابتدا تصور می کردند که گاز موجود در این میدان گازی تنها در عرض چند هفته کاملا می سوزد و آتش خاموش می گردد؛ اما این میدان گازی پس از گذشت 46 سال از آتش زدن آن، همچنان در آتش می سوزد و هنوز معین نیست که آتش آن چه زمانی و چگونه خاموش می گردد؛ حتی اصلا معین نیست که این آتش سوزان خاموش می گردد یا نه. اقداماتی برای کنترل این حجم بزرگ از آتش اجرا شده است؛ اما آتش دروازه جهنم همچنان شعله ور است و این مکان را به یکی از جاذبه های جهانگردی مجذوب کننده ترکمنستان تبدیل نموده است.
بازدید از چنین مکانی چندان هم رویایی نیست، اما با این حال هر سال هزاران جهانگرد برای بازدید از دروازه جهنم وارد بیابان قره قوم می شوند. با توجه به اینکه ترکمنستان جاذبه های جهانگردی زیادی ندارد، دولت این کشور چندان هم نگران خاموش نشدن شعله های آتش دروازه جهنم نیست و حتی مسئولان امر کوشش می نمایند این دهانه بزرگ همچنان شعله ور باقی بماند!
دروازه جهنم هر جهانگردی را برای وارد شدن به یک بیابان بیآب و علف وسوسه می نماید و زغال سنگ های برافروخته و درخشان اطراف آن نیز چشم انداز شگفت انگیزی را خلق نموده اند. طبق گفته بعضی از جهانگردان، گاهی اوقات هزاران عنکبوت با جهش در این دهانه سوزان به زندگی خود خاتمه می دهند و چنین اتفاقی هم برای بعضی از جهانگردان جالب است!
محققی به نام جورج کورونیس سال 2013 برای نخستین بار پا به اعماق دروازه جهنم گذاشت و پس از جمع آوری نمونه خاک این دهانه بزرگ، به سلامت از آن خارج شد و تحقیقات خود را آغاز کرد. پس از او هیچ فردی حاضر به انجام این کار نشد.
ویدیویی از دروازه جهنم
منبع: کجارو / curiosity.com