مذاکره با هواپیمایی اتریشی و لوفت هانزا برای از سرگیری پروازها به ایران
به گزارش وبلاگ نت قشم، خبرنگاران : مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی ضمن اعلام افزایش سه برابری پروازها در فرودگاه امام نسبت به ابتدای سال از مذاکره با هواپیمای اتریشی و لوفتهانزا برای از سرگیری پروازها به ایران خبر داد.
به گزارش وبلاگ نت قشم به نقل از ایرنا، هواپیمایی لوفتهانزا و هواپیمایی اتریشی Austrian Airlines روز 8 مهر ماه امسال از کنسلی پروازهای خود به مقصد ایران خبر دادند، بر این اساس پروازهای هواپیمایی لوفتهانزا تا 13 دسامبر (23 آذر) و پروازهای هواپیمایی اتریشی تا 28 فوریه 2021 (10 اسفند) کنسل شد و مسافران آلمان و اتریش از مبدا دو کشور مجبور به کنسلی بلیت های خود شدند.
محمد مهدی کربلایی مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی ضمن اعلام برنامه های خود برای افزایش پروازها، کنترل سلامت مسافران در دوران کوید19 و هم چنین تشریح شرایط فعلی پروازها از احتمال بازگشت این دو ایرلاین خارجی به فرودگاه امام خبر داده است.
- شرایط پروازهای فرودگاه امام را در 8 ماه نخست سال اعلام بفرمایید و اینکه در چند ماه گذشته چند درصد رشد پروازی داشتید؟
کربلایی: از زمان شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان و توقف انجام سفرهای بین المللی به دلیل بسته شدن مرزها، پروازهای بین المللی به طور چشم گیری کاهش داشت به گونه ای که در روزهای ابتدایی پاندمی تقریبا بیشتر فرودگاه های جهان به حالت تعطیل و یا نیمه تعطیل درآمد. در فروردین امسال یعنی حدود یکماه پس از شیوع ویروس کرونا، پروازهای ورودی و خروجی فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) تا بیش از 95 درصد کاهش داشت. اما با گذشت زمان و پیش بینی تمهیدات لازم و تنظیم پروتکل های بهداشتی و همچنین نیاز جامعه جهانی به داد وستد و ارتباطات تجاری، به مرور پرواز ها کمی بیشتر شد. بر اساس آمار، تعداد پروازها پس از هشت ماه نسبت به ابتدای امسال سه برابر افزایش داشته است. اما این تعداد تنها 10 درصد از تعداد پروازها در زمان قبل از شیوع COVID19 است و ما تا رسیدن به شرایط عادی فاصله زیادی داریم.
- با توجه به محدودیت های ناشی از کوید19 چشم انداز شما از شرایط پروازها در فرودگاه امام چیست؟
کربلایی: انتظار به سمت کاهش چشم گیر پرواز به دلیل عدم امکان مسافرت در زمان این همه گیری است که تأثیر منفی بر صنعت هوایی جهان گذاشته است. بطوری که فرودگاه های بزرگ بین المللی را با چالش جدی اقتصادی روبرو کرده وخطوط هوایی را به مرحله ورشکستگی کشانده است. در این شرایط مجموعه فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) و همینطور تمام ایرلاین های داخلی و خارجی همکار تلاش کرده اند تا با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی، میزان آسیب پذیری مسافران را در مقابل این ویروس کاهش دهند. مجموعه شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در جلوگیری از شیوع گسترده این بیماری در میان کارکنان و مسافران با تنظیم برنامه های منظم و تخصصی و رعایت پروتکل های بین المللی تلاش خود را برای سالم سازی محیط و کسب آمادگی برای افزایش پروازها انجام داده است.
- مذاکره ای با ایرلاین های خارجی جدید و یا قدیمی که به دلیل کرونا پروازهای خود را به فرودگاه امام متوقف کردند اجرا شده است؟ آیا تا سرانجام سال امکان از سرگیری پرواز شرکت های خارجی در فرودگاه امام وجود دارد؟
کربلایی: بله. از ابتدای شیوع ویروس تا کنون بارها با ایرلاین های مختلف مذاکره شده و اطمینان خاطر برای رعایت تمام مسائل بهداشتی در مجموعه فرودگاه به آنها داده شده است. اکنون علاوه بر ایرلاین های داخلی، پروازهای شرکت هواپیمایی قطر، امارت و ترکیش ایر به فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) برقرار است و در هفته گذشته مذاکراتی هم با دو شرکت هواپیمایی لوفتهانزا و اتریشی برای از سرگیری پروازها داشته ایم.
- با توجه به کاهش درآمدهای شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی، بفرمایید که راه حل جبرانی شما برای افزایش درآمدهای فرودگاه چیست؟
کربلایی : شهر فرودگاهی دو نوع درآمد برای خود متصور است درآمد هوانوردی و درآمد غیرهوانوردی که با توجه به کاهش پروازها درآمدهای هر دو بخش تحت تاثیر شدید قرار گرفته است. اما اکنون راه حل ما برای برون رفت از بحرانی که جهان با آن روبرو شده است، توسعه بخش اقتصادی و توجه به منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) است. راه اندازی هسته پیشران منطقه آزاد و توجه ویژه به رونق و جهش تولید در این منطقه از طریق ارائه خدمات به سرمایه گذاران، تولیدکنندگان و بازرگانان و توسعه راههای کسب درآمد بازرگانی،از برنامه های ما می باشد.
- با توجه به احتمال افزایش قیمت بلیت هواپیما ایا هزینه های ایرلاین ها در فرودگاه امام را افزایش خواهید داد؟
کربلایی: اکنون هیچ تصمیمی برای افزایش نرخ خدمات قابل ارائه در فرودگاه نداریم و همچنان نرخ های گذشته پا برجاست. نه تنها افزایش قیمت نداده ایم بلکه تسهیلاتی هم برای شرکای تجاری در نظر گرفتیم و مدیریت هزینه ها را به عنوان یک اصل ضروری در دستور کار قرار دادیم تا با ایجاد شرایط مناسب هزینه های جاری فرودگاهی را بهینه کنیم.
- در آخر ترمینال سلام چه زمانی مجدد باز می شود؟
کربلایی: در راستای اجرای طرح مدیریت هزینه ها در زمان کاهش تعداد پروازها تصمیم گرفته شد که فقط در ترمینال شماره یک پذیرای مسافران باشیم و در صورت بازگشت به روال گذشته و افزایش تعداد پروازها و مسافران برای ارائه خدمات بهتر، ترمینال سلام نیز بازگشایی خواهد شد.
منبع: اقتصادنیوز