هشدار جدی: مراقب باشید مودم استوک به جای مودم آکبند به شما نفروشند!
به گزارش وبلاگ نت قشم، چند ماهی است بازار مودم ایران حسابی داغ شده است. ارزانی و ثابت ماندن قیمت دلار و صدور مجوز ورود مودم به داخل کشور باعث شده بیشترین تنوع را در بازار مودم طی سال های اخیر ببینیم.
بیش از 92 درصد کاربران اینترنت در ایران را کاربران موبایل تشکیل می دهند. بنابراین، کاملا قابل انتظار است که بازار مودم های 4G ایران بسیار داغ باشد. هم خریداران دنبال مودم های بهتر و متنوع تری هستند و هم فروشندگان سعی می نمایند مودم های متنوع تری ارائه نمایند.
در حالی که این شرایط برای کاربران خوش حال نماینده است؛ چون می توانند از میان ده ها مدل مودم 4G LTE رومیزی و همراه، یک مودم مناسب نیازشان انتخاب نمایند و از سوی دیگر رقابت میان فروشندگان، باعث کاهش قیمت ها می گردد؛ شاهد بعضی آفت ها در این بازار هم هستیم.
به وفور شاهد ورود مودم های استوکی بوده که به جای مودم اصل و آکبند و دست اول و استفاده نشده جا زده شده و به خریدار تحویل داده می گردد.
شرکت های واردنماینده و فروشنده مودم، وقتی می بینند دست شان از مودم های آنلاک معروف بازار کوتاه است یا نمی توانند این مودم ها را با سود خوبی وارد بازار نمایند و بفروشند؛ سراغ مودم های لاک شده اپراتورها رفته و مودم های استوک را وارد می نمایند ولی با یک بسته بندی جدید و تر و تمیز کردن مودم و قرار دادن یک شارژر و کارت گارانتی در کنار آن، به عنوان یک مودم آکبند می فروشند.
یک تجربه عینی خرید مودم آکبند و دریافت مودم استوک
اجازه بدهید تجربه یکی از خریداران مودم هواوی B625 یا EE 4GEE Home Router 2 را مرور کنیم تا بهتر متوجه شوید چه اتفاقی می افتد.
چندی پیش اطلاع دادیم نسخه ای از مودم در سایت دیجی کالا به فروش می رسد. در همان مقاله معرفی و آنالیز این مودم گفتیم چگونه این مودم به صورت آکبند وارد ایران شده و در سایت معتبر و معروفی مانند دیجی کالا به فروش می رسد؟
تصاویر این مودم نشان می داد کاملا دارای بسته بندی است و یک مودم آکبند و دست اول به مشتری داده می گردد. هواوی مودم B625 را به طور اختصاصی برای اپراتور موبایل EE زده است و هیچ کجای دیگر ارائه نمی دهد. بنابراین، شما باید این مودم را فقط از شرکت EE خریداری کنید که آن هم فروش جزئی ندارد و با سرویس به مشتری می دهد.
یکی از خواننده های عزیز سایت شبکه چی، پس از تحقیق و آنالیز چندین مدل مودم رومیزی 4.5G تصمیم گرفت مودم B625 را از سایت دیجی کالا بگیرد.
اما چندین روز بعد اطلاع داد وقتی این مودم به دستش رسیده است؛ متوجه شده که جعبه مودم باز شده است (تصویر زیر):
مشکل فقط باز شدن جعبه مودم نیست. این دوست عزیز وقتی مودم را روشن می نماید؛ متوجه می گردد بعضی اطلاعات و تنظیمات کاربر قبلی هنوز روی مودم ذخیره شده است. برای آنالیز بیشتر، سراغ پنل مدیریتی مودم می رود و می بینید بخش هایی از آن کاملا قفل شده و در دسترس نیستند. برای مثال، بخش تنظیمات Routers قفل شده است و بسیاری از تنظیماتی که در معمولی ترین مودم ها قابل انجام هستند؛ در این مودم قفل شدند.
عملا یک مودم لاک شده و استوک تحویل مشتری شده است ولی با قیمت یک مودم اصل و آکبند. فروشنده ایرانی فقط توانسته فریم ویر مودم را طری آنلاک کند که از هر سیم کارت اپراتوری پشتیبانی کند.
چندین کاربر دیگر هم گزارش های مشابهی دادند و گفتند که مودمی از سایت معتبری خریده و بعد متوجه شدند دست دو است و مرجوعی کردند.
هم اکنون، روی سایت دیجی کالا، مودم هایی مانند ، و به فروش می رسد که بعید است مودم کاملا اصل و آکبند و دست اول باشد.
مشکل کجا است؟
فروش مودم استوک اصلا چیز بدی نیست و سال ها است نه تنها مودم، بلکه گجت های دیگری مانند لپ تاپ و موبایل هم به صورت استوک و قانونی در ایران به فروش می رسند.
ما سایت هایی مانند داریم که به صورت قانونی و رسمی مودم های استوک را می فروشد. ده ها کانال تلگرامی فعال هستند که مودم های استوک را تبلیغ می نمایند.
اما مشکل جایی است که یک مودم استوک به جای مودم آکبند تبلیغ و به فروش می رسد. مودم استوک با قیمتی زیر 2 میلیون تومان به فروش می رود ولی همین مودم در قیمتی 4.5 میلیون تومان خورده است. بسته بندی این مودم کاملا ایرانی است و نشان می دهد در داخل کشور بسته بندی شده است.
سایتی مانند دیجی کالا قوانین و سیاست های سخت گیرانه ای برای فروش محصولات دست دوم دارد و اجازه نمی دهد فروشگاهی یک محصول استوک را به جای محصول آکبند بفروشد. حالا، چگونه بعضی از فروشنده ها توانستند قوانین دیجی کالا یا هر سایت فروشگاهی معتبر دیگری را دور زده و محصول استوک را با بسته بندی جدید بفروشند؛ جای تعجب دارد.
اگر به خریدار گفته گردد که مودم استوک است و با قیمت دست دوم فروخته گردد؛ آن گاه مشتری با آگاهی کامل از عواقب خرید یک مودم استوک تصمیم می گیرد این مودم را خریداری کند یا خیر و دیگر منتظر یک مودم آکبند نیست.
خریداران مودم چه باید بنمایند؟
چند پیشنهاد جدی به خریداران مودم در آشفته بازار این روزهای ایران داریم:
1- هر مدل مودمی که انتخاب نموده و قصد خریدش را داشتید؛ حتما آن را در فروشگاه های دیگر هم جست وجو کنید و قیمت ها را مورد آنالیز قرار دهید. اگر اختلاف قیمت زیادی پیدا کردید؛ باید شک کنید!
2- حتما پیش از خرید، شماره تلفن فروشنده را پیدا نموده و با آن ها تماس بگیرید و از آکبند بودن مودم اطمینان پیدا کنید. شرط کنید که اگر مودم آکبند نباشد؛ مرجوعی می زنید و مودم را تحویل نخواهید گرفت.
3- وقتی مودمی را خریداری کردید؛ سریعا آن را روشن نموده و وارد پنل کاربری مودم شوید و ببینید آیا همه تنظیمات و امکانات آن باز شده است. آیا به همه قابلیت ها و گزینه های مودم دسترسی دارید؟
4- گاهی اوقات ظاهر مودم، نوع آداپتور، بسته بندی جعبه و بسیاری از علایم دیگر به شما نشان می دهند که مودم دست دوم و استوک است. در این شرایط، بهتر است مودم را پس بدهید و پول خود را دریافت کنید. گفتیم خرید مودم استوک چیز بدی نیست ولی به شرطی که قبل از خرید بدانید دارید یک مودم استوک خریداری می کنید و قیمت یک دوم یا یک سوم مودم اصل را بپردازید.
5- نکته ظریف دیگری هم در هنگام خرید مودم وجود دارد. مدل مودمی که توسط چند فروشنده ارائه شده باشد و فروشنده ها معروف باشند؛ معمولا قابل اعتماد است ولی وقتی یک مدل مودم؛ هرچند بسیار خوب فقط توسط یک فروشنده ارائه شده و گمنام هم هست؛ جا دارد شک کنید و دنبال صحت و سقم فروش مودم بروید.
منبع: شبکه چی