طرز تهیه خورشت مرغ جنوبی اصیل، مجلسی و خیلی خوشمزه
به گزارش وبلاگ نت قشم، خورشت مرغ در جنوب ایران به شکلی متفاوت تهیه می گردد. اما این غذا هم مثل خیلی از غذاهای سنتی به مرور دستخوش تغییرات شده است و می توان گفت خورشت مرغ جنوبی اصلی چیزی شبیه طرز تهیه قلیه ماهی است. اگر دوست دارید طعم متفاوتی از خورشت مرغ را داشته باشید همراه ما باشید تا طرز تهیه خورشت مرغ جنوبی اصیل را مرور کنیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت مرغ جنوبی
- سینه یا ران مرغ 5-6 تکه
- گشنیز پاک نموده 600 گرم
- شنبلیله خشک شده 300 گرم
- سیب زمینی 3 عدد
- پیاز درشت 1 عدد
- سیر 3 حبه
- رب گوجه فرنگی 1 قاسق غذاخوری
- کره 20 گرم
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه و فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری (از هر کدام)
- پودر پیاز 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری
- زعفران 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورشت مرغ جنوبی
1. تفت مرغ و پیاز
در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت مرغ جنوبی باید ابتدا تکه های مرغ را کمی نمک بزنید و در تابه سرخ کنید. بعد آن را از تابه خارج کنید و پیاز را که نگینی خرد نموده اید، در روغن تفت دهید بعد که پیاز نرم شد سیر و ادویه ها را اضافه کنید.
2. اضافه کردن سبزیجات و رب
اکنون در این مرحله گشنیز خرد شده و شنبلیله خشک را اضافه نموده کمی تفت دهید و سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورد تا رنگش آزاد گردد و از حالت خامی در آید و در نهایت مرغ ها را روی سبزی بچینید
3. اضافه کردن زعفران و سیب زمینی
در این مرحله کمی زعفران دم نموده روی مرغ ها بریزید، سیب زمینی را اضافه نموده و آب را هم اضافه کنید، جوش که آمد شعله را کم کنید تا خورشت بپزد و رفته رفته جا بیافتد. خورشت مرغ جنوبی باید غلیظ باشد. این خورشت خوشمزه را می توانید با یک پلوی ساده تکمیل نموده و لذت ببرید.
نکات تکمیلی برای تهیه خورش مرغ جنوبی
همان طور که دیدید تهیه خورش مرغ جنوبی کار ساده ای است اما تهیه این غذا هم مثل هر غذای اصیل دیگری بسته به سلیقه افراد و در گذر زمان تغییراتی داشته است اما سوای تغییرات نکات و فوت وفن های آن را هم باید بدانید.
روش های تهیه خورش مرغ جنوبی به روایت های مختلف
در خصوص روش تهیه خورشت مرغ جنوبی روایت های مختلفی وجود دارد که بعضی را در ادامه آنالیز می کنیم:
- تهیه خورشت مرغ جنوبی با گشنیز و آلو: در یکی از روایت ها، تهیه مرغ جنوبی با گشنیز و آلو انجام می گردد.
- تهیه خورشت مرغ جنوبی با گشنیز و سیب زمینی: این احتمالا یکی از مستندترین روش تهیه خورش مرغ جنوبی باشد چون استفاده در آلو در قدیم در جنوب ایران دور از فکر است و از طرف دیگر در گویش مردم جنوب در گذشته به سیب زمینی، آلو گفته می شده است. اما طرز تهیه خورش مرغ و آلو را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
- تهیه خورشت مرغ جنوبی با لپه و سیب زمینی: یکی از دیگر روایت های تهیه مرغ جنوبی این است که در آن سیب زمینی یا به شکل سرخ شده یا پخته شده در خورش استفاده می گردد.
استفاده از تمر هندی به جای رب
اگر دوست دارید مرغ تان خیلی طعم و مزه قلیه داشته باشد، می توانید به جای رب از تمر هندی که با آب و کمی آرد مخلوط می کنید برای پخت این خورش بهره ببرید.
نکات کلی اما مهم در تهیه خورش مرغ جنوبی
معمولا غذاهای جنوب ایران تند هستند بنابراین معمولا با فلفل فراوان و ادویه های تند تهیه می شوند اگر دوست دارید غذایتان خیلی به خورش جنوبی نزدیک باشد بهتر است هم آن را تند کنید و هم نکات زیر را مد نظر داشته باشید.
- برای غلیظ تر شدن خورشت، می توانید از 1 قاشق غذاخوری آرد نخودچی در آن بهره ببرید.
- در صورت تمایل می توانید به جای مرغ، از گوشت گوسفند یا بوقلمون هم در این خورشت بهره ببرید.
تهیه خورش مرغ به اشکال مختلف
خورش مرغ را می توانید به اشکال مختلف بپزید که بخشی از روش های پخت رایج را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
- طرز تهیه خورشت مرغ با لپه
- طرز تهیه خورشت مرغ و قارچ
- طرز تهیه خورشت مرغ و سیب زمینی
- طرز تهیه خورشت مرغ مراکشی