بازگشایی مدارس و دانشگاه ها از مهر ماه، کرونای ایرانی هم آمد؟
به گزارش وبلاگ نت قشم، خبرنگاران : سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره واکسیناسیون کادر آموزشی در تابستان گفت: برنامه داریم تا مدارس و دانشگاه ها از مهر ماه بازگشایی شوند.
به گزارش به نقل از وبلاگ نت قشم، آخرین خبرها از واکسیناسیون و محدودیت های مقابله با کرونا امشب 18 اردیبهشت ماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه شرایط کشور خوش بختانه به گونه ای است که از قله عبور کرده ایم و رو به سرازیری هستیم گفت: معمولاً از نظر زمانی بستری ها با فوتی ها تأخیر حدود 12 روزه دارند، هنوز فوتی ها ادامه خواهد داشت به همین دلیل این سیر نزولی آغاز شده و هنوز به کف نمودار نرسیده ایم، درست است که تعداد شهرهای قرمز کم شده، اما تعداد نارنجی ها اضافه شده است.
او با اشاره به اینکه در طی هفته های آینده با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و دستورالعمل ها انشاالله این سیر نزولی ادامه دار خواهد بود افزود: امیدواریم به مرحله ای برسیم که تعداد ورودی بیمارستان ها کم شود، چند شهر کوچک هنوز به قله نرسیده اند، چند شهری را که اعلام کرده ایم میزان بستری آن ها نسبت به 100 هزار جمعیت عدد بالایی دارند و هنوز در شرایط قرمز مانده اند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: 26 استان از قله عبور کرده اند و سیر نزولی را طی می کند و دو یا سه استان سیر نزولی در آن ها آغاز شده و یکی دو مورد هم به قله رسیده است.
رئیسی بیان نمود: تجربه ای که در خوزستان کسب کردیم به این صورت بود که اهواز و جنوب خوزستان که درگیر بود به قله رسید و آغاز سیر نزولی داشت ولی بعد از یک هفته دوباره به قله رسید لذا نباید ساده انگاری صورت بگیرد.
او ادامه داد: در استان های جنوبی مانند بوشهر و هرمزگان سوش هندی تایید شده داریم، همچنین در هرمزگان و آذربایجان غربی هم نیز داشتیم، فعلاً با هوشکمک و تجربه ای که دانشگاه ها کسب کرده اند خیلی خوب و به موقع اقدام شد و توانستیم بیماری را محدود کنیم ، بیشتر کسانی که مبتلا بودند خارجی های مقیم ایران بودند.
احتمال جهش کرونا در ایران
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد : افرادی که تا به حال مبتلا بودند و قرنطینه شدند خوشبختانه مرگ و میری نداشتند، در حقیقت جد همه این ویروس ها یکی است که ووهان است، باید این احتمال را بدهیم که اگر جهش آفریقایی در ایران پیدا کردیم به این معنی نیست که الزاماً حتما از آفریقا آمده ممکن است ویروس ایرانی باشد که اجرا شده و ممکن است مشابه جهشی باشد که در آفریقا اجرا شده است.
رئیسی درباره واکسیناسیون گفت: سامانه www.salamat.gov.ir برای ثبت نام افراد بالای 80 سال که با آنها تماس گرفته نشده، باز شده و این افراد می توانند اطلاعات خود را وارد کرده و با آنها برای واکسیناسیون تماس گرفته می شود.
او با اشاره به اینکه هیچ نیازی برای ثبت نام سایر گروه ها وجود ندارد و قطعاً همکاران ما با آنها تماس می گیرند گفت: اگر هفته آینده ثبت نام 75 ساله ها را آغاز کنیم این طور نیست که نوبت افراد 80 سال به بالا از بین می رود بلکه به تعداد کافی واکسن برای آنها وجود دارد و جای هیچ نگرانی نیست به همین دلیل توصیه می شود به شدت از تجمع و صف کشیدن پرهیز کنند.
رئیسی بیان نمود: همه دستگاه های دولتی، نظامی، انتظامی و غیردولتی موظف شدند مکان هایی را برای واکسیناسیون اختصاص دهند تا بتوانیم در فضای باز و تهویه مناسب، این اقدام را انجام دهیم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به برگزاری آزمون های مدارس اظهار کرد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، آزمون پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری برگزار می شود.
او افزود: یکی از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا این است که همه وزارتخانه ها از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و وزارت ورزش و جوانان می بایست فضا هایشان را در اختیار ما قرار بدهند تا بتوانیم واکسیناسیون را انجام دهیم، زیرا در فضای بزرگ تهویه مناسب وجود دارد و تجمع ایجاد نمی شود و صندلی ها با فاصله گذاشته می شود و تیم های متعدد واکسیناسیون را می توانند انجام دهند.
واکسیناسیون در پارکینگ های فروشگاه های بزرگ
رئیسی گفت: در تهران در پارکینگ های فروشگاه های بزرگ این امکان وجود دارد که کار واکسیناسیون را انجام دهیم، فردا در این مورد صحبت خواهیم کرد تا از مراکز شماره گذاری پلاک خودرو که فضای باز دارند استفاده کنیم، در یک شیفت کاری حداقل روزانه هزار واکسن را می توان تزریق کرد، همچنین از ظرفیت مدارس می توان استفاده کرد .
رئیسی از ممنوعیت سفر در تعطیلات عید فطر در سراسر کشور در همه رنگ بندی ها خبر داد و گفت: از روز سه شنبه تا روز شنبه تردد بین استان ها ممنوع خواهد بود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه مدارس و دانشگاه ها از اول مهر بازگشایی می شوند، افزود: معلمان و اساتید دانشگاه ها در مرداد واکسینه می شوند تا در آن شرایط خاص بتوانند در کلاس های درس حضور پیدا کنند، متاسفانه به دلیل بیماری کرونا آموزش دچار آسیب شده است و لذا آرزوی همه ما این است که تمام امور به صورت حضوری انجام شود و از شر این بیماری خلاص شویم.
مدارس و دانشگاه ها از اول مهر بازگشایی می شوند
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تعداد شهرهای قرمز ما دو هفته پیش 301 شهر بود که امروز به 46 شهر رسیده است اظهار کرد: فرایند در 26 استان کاملاً نزولی شده است، همواره ما نگران هستیم که اگر اتفاقی از نظر عدم رعایت شیوه نامه ها بیفتد می تواند مشکل ساز باشد.
وی ادامه داد: درست است که مشاغل سطح یک و دو اجازه فعالیت دارند اما سختگیری بیشتر می شود، اگر کسب و کاری در شهر قرمز تخلف کرده باشد سه هفته تعطیل می شود و اگر در شهر نارنجی باشد دو هفته تعطیل خواهد شد، برخی از اصناف شیوه نامه ها را خوب رعایت کردند که از آنها تشکر می کنیم.
واکسیناسیون بیماران خاص از اواخر خرداد ماه
وی با اشاره به اینکه زمان واکسیناسیون بیماران سرطانی و خاص مشخص شده است افزود: فاز یک واکسیناسیون تمام شده و وارد فاز دوم شده ایم که شامل دو قسمت مربوط به گروه های سنی و قسمت دوم مربوط به بیماران سرطانی و بیماری های خاص می شود لذا از اواخر خرداد نوبت واکسیناسیون بیماران سرطانی، پیوندی ها دیالیزی ها و بیماران خاص آغاز خواهد شد، بانک اطلاعاتی از این افراد را در اختیار داریم به طوری که در موعد مقرر به آنها پیامک خواهیم داد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: نوبت واکسیناسیون هیچ کس حتی با گذشت فاز واکسیناسیون سوخت نمی شود.
کمبود رمدسیویر در موج چهارم کرونا
رئیسی با اشاره به اینکه تعداد زیاد بیماران در پیک چهارم کرونا باعث کمبود رمدیسیور شد گفت: کمبود دارو در این پیک بزرگ رخ داده است لذا دنیا واقعا در بحث اکسیژن ،تخت و دارو دچار مشکل شد و ما از تولید داخلی رمدیسیور استفاده کردیم و قرار شده تا این دارو هم از خارج به کشور وارد شود ، حجم بیماران خیلی بالا بود.
وی گفت: در کشور انگلستان تخت کم آوردند و به سمت ایجاد فضاهای دیگر رفتند اما در کشور ما با آغاز علائم اولیه پیک چهارم چند اقدام مهم انجام شد و موج چهارم را خیلی با سرعت کنترل کردیم.
رئیسی با اشاره به اینکه هیچ بیماری پشت درهای بیمارستان نماند افزود: با آغاز علائم پیک چهارم عمل های غیر اورژانسی کنسل شد و فرصتی ایجاد شد تا تخت ها اشغال نشود، گام دوم این بود که مراکز سرپایی فوق العاده خوب درخشیدند به طوری که روزانه 250 تا 300 هزار بیمار را در سطح یک ویزیت کردیم که کار ارزشمندی بود.
رسیدگی به 45 هزار بیمار در پیک چهارم کرونا
وی با اشاره به اینکه مراکز بستری موقت راه اندازی شد افزود : فرد درخواست رمدیسیور می کرد و ما در بیمارستان به او دارو می دادیم و سپس به منزل می رفت و برای مراجعه بعدی اقدام می کرد که این موضوع باعث شد تا یک تخت به ده ها بیمار اختصاص پیدا کند .
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: در اوج پیک سوم 23 هزار بیمار در تخت های بیمارستان بستری بودند، در پیک چهارم با توجه به قدرت سرایت بیماری 60 تا 65 هزار تخت را آماده کرده بودیم تا بتوانیم جوابگوی بیماران باشیم و لذا این موضوع به ما کمک کرد تا بتوانیم به موقع اقدام کنیم.
وی با اشاره به اعلام آمادگی نیروهای مسلح افزود : راه حل دیگری اندیشیده شده که البته استفاده نشد و آن این مسئله بود که بیمارستان های صحرایی موقت را در درون بیمارستان ها بیاوریم، مهمترین دارو برای بیماران اکسیژن است، درمان سرپایی موثر بار بیمارستانی را کم می کند، ما به 45 هزار بیمار در پیک چهارم رسیدگی کردیم که نیاز به تخت اضافه نشد.
منبع: اقتصادنیوز