افزایش دیابت نوع 2 به علت این خوراکی ها

به گزارش وبلاگ نت قشم، دکتر داریوش مظفریان نویسنده ارشد مقاله مرتبط با این پژوهش و استاد تغذیه در دانشگاه تافتس می گوید:مطالعه ما نشان می دهد که کیفیت پایین کربوهیدرات عامل اصلی دیابت نوع 2 منتسب به رژیم غذایی در سطح دنیا است.

افزایش دیابت نوع 2 به علت این خوراکی ها

به گزارش وبلاگ نت قشم به نقل از شبکه خبری سی ان ان، در این مطالعه یکی دیگر از عوامل کلیدی و تاثیرگذار در افزایش دیابت نوع 2 مصرف بیش از حد گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده مانند بیکن، سوسیس و سالامی و مانند آن است. براساس نتیجه این مطالعه که در نشریه Nature Medicine منتشر شده سه عامل کم خوردن غلات کامل، خوردن بیش از حد غلات فرآوری شده و خوردن گوشت محرک اصلی 14 میلیون ابتلای نو به دیابت نوع 2 در سال 2018 میلادی بوده اند.

این مطالعه تخمین زده که 7 مورد از 10 مورد دیابت نوع 2 در سراسر دنیا در سال 2018 میلادی با انتخاب نامناسب غذایی مرتبط بوده اند.

مظفریان که سردبیر مجله سلامت و تغذیه تافتس است می گوید: این یافته های نو زمینه های مهمی را برای تمرکز ملی و دنیای به بهبود تغذیه و کاهش بار مخرب دیابت نشان می دهد.

مواد غذایی بیش از حد فرآوری شده

مظفریان و تیم اش در فاصله سال های 1990 تا 2018 میلادی یک مدل تحقیقاتی از رژیم غذایی ایجاد کردند و آن را در 184 کشور به کار بردند. این مطالعه نشان داد که در مقایسه با سال 1990 میلادی 8.6 میلیون مورد بیشتر دیابت نوع 2 به علت رژیم غذایی نامناسب در سال 2018 میلادی وجود داشت.

محققان دریافتند که خوردن بیش از حد مواد غذایی ناسالم در سطح دنیای بیشتر از عدم مصرف مواد غذایی سالم به ویژه بیشتر در مردان و بیش تر در جوانان عامل ابتلا به دیابت نوع 2 بوده است.

بیش از 60 درصد از کل موارد بیماری به علت 6 عادت غذایی مضر بودند: خوردن بیش از حد برنج، گندم و سیب زمینی، گوشت قرمز تولید شده و نشده و نوشیدن بیش از حد نوشیدنی های شیرین شده با شکر و آب میوه. هم چنین؛ مصرف ناکافی پنج عامل محافظتی از جمله میوه ها، سبزیجات غیر نشاسته ای، آجیل، دانه ها، غلات کامل و ماست عامل بیش از 39 درصد موارد ابتلای نو به دیابت نوع 2 بوده اند.

مردم لهستان و روسیه که رژیم غذایی شان بر روی سیب زمینی و گوشت قرمز و فرآوری شده متمرکز است و مردم سایر کشور های شرق و مرکز اروپا و هم چنین آسیای مرکزی بالاترین درصد موارد نو دیابت نوع 2 را به خود اختصاص داده اند.

کلمبیا، مکزیک و سایر کشور های آمریکای لاتین و کارائیب نیز شاهد رشد موارد تازه ای از ابتلا به دیابت نوع 2 بوده اند که به گفته محققان می تواند به علت تکیه بر نوشیدنی های شیرین و گوشت فرآوری شده و هم چنین مصرف کم غلات کامل باشد.

منبع: فرارو

به "افزایش دیابت نوع 2 به علت این خوراکی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش دیابت نوع 2 به علت این خوراکی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید